
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 200gr margarin yada tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1paket vanilla
- Aldığı kadar un
- 4 -5 tane elma
- 3 4 kaşık şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İsteğe bağlı ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin.
- Şekeri atıp ocağa alın.
- Suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocağı kapatıp ceviz ve tarçını ek edip karıştırın.
- Un hariç öteki gereçleri karıştırma kabına koyup karıştırın.
- Daha sonra ünü denetimli biçimde ek edip yoğurun.
- İstediğiniz halde yapıp 170derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Soğuyunca pudra şekeri serpin.
- Biçimini verirken ben patates dilimleyici kullandım. Siz istediğiniz formda yapabilirsiniz.
Not:elmalı kurabiye yi asla kapalı bir kapa koymayın, yumuşar. Tepsi de ağzı açık dursun.