Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 3 adet elma
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Elmaları rendeleyip tavaya alalım, şekerinide üzerine atalım suyunu çekene dek pişirelim.
- Elmaların suyu çıkınca tarçını ekleyelim çok az da öyle pişiriyoruz.
- En son olarak cevizi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için birinci olarak yumurtayı ve şekeri bir kaba alalım ve düzgünce çırpalım.
- Sonra sıvı yağı, yoğurt, tereyağı ve vanilyayı ekleyelim uygunca karıştıralım.
- En son olarak kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek güzelce yoğuralım.
- Soğuyan iç harcımızdan alıp, hamurdanda cevizden biraz daha küçük parçalar alalım ve meyve sıkacağının iç haznesine buzdolabı poşetini yerleştirelim.
- Yaptığımız hamur parçasını içine koyup şekil verelim. İç harcınıda ekledikten sonra kenarlarından kapatalım.
- Unu dikkatli ekleyin ve herkesin fırını farklı olduğu için kendi pişirme ayarınız nasılsa öyle pişirebilirsiniz????kenarları hafif kızarmaya başladığında çıkarabilirsiniz???? Afiyet olsun!????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.