
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
İç harcı;
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket sana margarin
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Elmaları güzelce yıkıyoruz.
- Kabuklarını soyup rendeliyoruz.
- Tavaya alıp üzerine şeker ve tarçını katıp pişiriyoruz.
- Yumurta margarin ve yoğurdu yoğurma kabına alalım.
- Güzelce yoğurup içine öbür materyalleri katıp güzelce karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ek edelim.
- Hamurumuz hazır olunca 8eş modüle bölün sırasıyla merdane yardımıyla 1er 1er açalım.
- 4e kesip bıçakla sigara böreği üzere saralım hepsi bitene kadar devam edelim.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim soğuduktan sonra pudra şekeri eleyelim.
Not; 1 su bardağını tam buğday unu kullandım. Fakat çok parçalandı hal yaparken siz beyaz un kullanarak yapın çok daha hoş oluyor ???? Ben hamuru 10 eş kesime ayırdım hamurlar küçük oldular siz 8 eş modüle ayırın daha uygun sonuç alacaksınız ????