
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için;
- 3 adet elma rendesi
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İsteğe bağlı olarak çekilmiş ceviz
- 1 yumurta
- 250 gram margarin yahut tereyağı
- 3 su bardağı un kıvamına nazaran artırabilirsiniz
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle rendelediğimiz elmalarımızı suyunu çekene kadar şekerle birlikte ocakta pişirelim.
- Suyunu çektikten sonra tarçın ve cevizi de ekleyerek tekrar karıştırıp ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinle birlikte tüm materyalleri karıştırarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde etmemiz gerek.
- Hamurumuz olduktan sonra merdane yahut oklava yardımıyla hamurumuzu açıp şeritler halinde kesip sardıktan sonra bu biçimi veriyorum siz dilediğiniz üzere biçim verebilirsiniz.
- Evvelden ısıttığımız 180 derecede fırınımızda altlı üstlü pişirdikten sonra çıkarıp soğutalım.
- Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri septikten sonra afiyetle servis edebilirsiniz.