Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket teremyağ gurme kaymaklı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3 3, 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet büyük uzunluk elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Elmaları rendeliyoruz.
- Üzerine toz şeker ve yarım çay bardağı su ekleyip pişiriyoruz en son cevizi ekliyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Margarin yoğurt sırasıyla tüm gereçleri ekliyoruz. Kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz.
- Daha sonra hamurumuzu 3 kesime bölüyoruz.
- Yuvarlak açıyoruz.
- Daha sonra kesip iç gerecini koyuyoruz fotoğrafta görebilirsiniz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecede 20 dk pişiriyoruz. Kendi fırınınıza nazaran ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.