Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Kurabiye

Hoş geldin! rdmu tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Elmalı Kurabiye

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr margarin
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un

Harcı için;

*2 orta boy elma
*5 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tarçın
*Arzu eden cevizde katabilir

Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı İç harç için elmaları rendeliyoruz Tarçın ve şekeri katıp, şeker eriyene kadar karıştırın Altını kapatın Biraz soğuduktan sonra hamurun içine koyuyoruz Yoksa sıcak olursa harç hamuru eritiyor
Tereyağını bir kabın içine alıyoruz Üstüne un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğuruyoruz Daha sonra yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyip kıvamı kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak şekilde olana kadar un katıp, yoğuruyoruz Daha sonra hamuru altı eşit parçaya ayırıp, bunları tek tek iki cm kalınlığında açıyoruz Her açtığımız hamuru önce dörde sonra çaprazlama keserek üçgen şekillerini elde ediyoruz Hazırladığımız harçtan hamurun geniş tarafına koyup yuvarlıyoruz Ben tepsiyi yağlamıyorum Çok fazla pişmeden alıyoruz Fırından çıktıktan sonrada sertleşiyor çünkü pembeleşmeye başlamadan alıyorum

858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt