iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr margarin
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
Harcı için;
*2 orta boy elma
*5 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tarçın
*Arzu eden cevizde katabilir
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı İç harç için elmaları rendeliyoruz Tarçın ve şekeri katıp, şeker eriyene kadar karıştırın Altını kapatın Biraz soğuduktan sonra hamurun içine koyuyoruz Yoksa sıcak olursa harç hamuru eritiyor
Tereyağını bir kabın içine alıyoruz Üstüne un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğuruyoruz Daha sonra yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyip kıvamı kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak şekilde olana kadar un katıp, yoğuruyoruz Daha sonra hamuru altı eşit parçaya ayırıp, bunları tek tek iki cm kalınlığında açıyoruz Her açtığımız hamuru önce dörde sonra çaprazlama keserek üçgen şekillerini elde ediyoruz Hazırladığımız harçtan hamurun geniş tarafına koyup yuvarlıyoruz Ben tepsiyi yağlamıyorum Çok fazla pişmeden alıyoruz Fırından çıktıktan sonrada sertleşiyor çünkü pembeleşmeye başlamadan alıyorum
*250 gr margarin
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
Harcı için;
*2 orta boy elma
*5 tatlı kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tarçın
*Arzu eden cevizde katabilir
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı İç harç için elmaları rendeliyoruz Tarçın ve şekeri katıp, şeker eriyene kadar karıştırın Altını kapatın Biraz soğuduktan sonra hamurun içine koyuyoruz Yoksa sıcak olursa harç hamuru eritiyor
Tereyağını bir kabın içine alıyoruz Üstüne un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğuruyoruz Daha sonra yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyip kıvamı kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak şekilde olana kadar un katıp, yoğuruyoruz Daha sonra hamuru altı eşit parçaya ayırıp, bunları tek tek iki cm kalınlığında açıyoruz Her açtığımız hamuru önce dörde sonra çaprazlama keserek üçgen şekillerini elde ediyoruz Hazırladığımız harçtan hamurun geniş tarafına koyup yuvarlıyoruz Ben tepsiyi yağlamıyorum Çok fazla pişmeden alıyoruz Fırından çıktıktan sonrada sertleşiyor çünkü pembeleşmeye başlamadan alıyorum
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.