iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*150 gram margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Alabildiğince un
İç harcı;
*4 elma
*1 çay bardağı şeker
*1 dolu tatlı kaşığı tarçın
*Üzerine için pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Önce elmaları rendeleyin ,içine şeker ve tarçını karıştırın tencerenin altını yakın Suyunu çekince altını kapatıp soğumaya alın Hamur için margarine pudra şekerini katıp yoğurun Ardına sıvı yağ, yumurta ,kabartma tozu ,vanilin yoğurdu da ekleyip iyice yoğurun Unu kendiniz ayarlayın Hamur sert olmayacak şekilde Hamura şekil verip içine harç koyup fırına pişmeye bırakın 15 20 dakika sonra kapatabilirsiniz Hafif soğuduğunda pudra şekerini üzerine serpin Ben çok soğumadan pudra şekerini serpiyorum, yoksa yapışmıyor
*150 gram margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Alabildiğince un
İç harcı;
*4 elma
*1 çay bardağı şeker
*1 dolu tatlı kaşığı tarçın
*Üzerine için pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı Önce elmaları rendeleyin ,içine şeker ve tarçını karıştırın tencerenin altını yakın Suyunu çekince altını kapatıp soğumaya alın Hamur için margarine pudra şekerini katıp yoğurun Ardına sıvı yağ, yumurta ,kabartma tozu ,vanilin yoğurdu da ekleyip iyice yoğurun Unu kendiniz ayarlayın Hamur sert olmayacak şekilde Hamura şekil verip içine harç koyup fırına pişmeye bırakın 15 20 dakika sonra kapatabilirsiniz Hafif soğuduğunda pudra şekerini üzerine serpin Ben çok soğumadan pudra şekerini serpiyorum, yoksa yapışmıyor
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.