Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Tüm Püf Noktasıyla) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 250 gram margarin (teremyağ özellikle )
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3,5 4 su bardağı un (una göre 4,5 da olabilir)kontrollü atalım hamur toparlayınca duralım
- 4 tane elma
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı şeker
- pudra şekeri
Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Tüm Püf Noktasıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle elmaları soyup rendeledim.
- Daha sonra tavaya koyup şekerimi döküp suyu çektirip iyice kavuralım
- Kavurduktan sonra altını kapatıp tarçını ve cevizi koyup başka bir kaba alıp soğumaya bırakalım.
- Yoğurma kabına oda sıcaklığın olan margarini şekerini yoğurdunu koyup elimizle hafif yoğuralım.
- Daha sonra un hariç tüm malzemeleri koyup karıştıralım.
- En sonda unu kontrollü koyalım.
- Daha sonra büyük beze yapıp açıp ya bir kase ve ya demlik kapağıyla yuvarlaklar keselim varsa kesme rulosunda yoksa meyve bıçağından alt kısma 5 6 kesik atalım (görsellerinde olacak ) sonra yuvarlayıp yarım ay yapalım.
- 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra ilk sıcağını alıp üstüne pudra şekeri döküp afiyetle yiyelim
).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.