Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Nefis Bir Lezzet)

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Nefis Bir Lezzet)
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
elmali-kurabiyekiyir-kiyir-nefis-bir-lezzet.jpg

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Nefis Bir Lezzet) Tanımı İçin Gereçler


İç harcı için:
  • 4 adet orta uzunluk elma ( tatlı elma tercih edin)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Hamuru için:
  • 125 gram oda sıcaklığında erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri(hafif tepeli)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Nefis Bir Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Elmaların kabukları soyulup rendenin kalın tarafı ile rendelenir.
  2. Uygun bir tencereye rendelenmiş elmalar koyulur ortada karıştırarak elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
  3. Pişen elmalara şeker ve tarçın eklenir karıştırılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır ,dilerseniz soğuyunca içine ceviz yada fındık içi koyabilirsiniz.
  4. Hamuru için yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ̆, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu koyulur ve elimizle karıştıralım.
  5. Un yavaşça eklenerek yoğrulur, yumuşak bir hamur elde edilir, un oranını artırmayın kuru olur.
  6. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapalım ve merdane ile açalım dilerseniz ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp elinizle hafif bastırarak küçük boyutta hamur açın, ben büyükçe beze yapıp merdane ile açtım.
  7. Hamur bardak ağzı yada hamur kesme aparatı ile istenilen formda kesilir.
  8. Elmalı iç harçtan yuvarlak kestiğimiz hamurun ortasına koyulur ve iki uç üst üste gelecek halde kapatılır .
  9. Dilerseniz açılan bezenin kenarına koyup yarım ay şeklindede kapatabilirsiniz.
  10. Kurabiyeler fırın kağıtı serili tepsiye dizilir.
  11. 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20dk ortası denetimli pişirilir.
  12. Kurabiyeleri pişirirken beyaz kalmasına dikkat edelim.
  13. Soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
    Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt