Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Nefis Bir Lezzet) Tanımı İçin Gereçler
İç harcı için:
- 4 adet orta uzunluk elma ( tatlı elma tercih edin)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 125 gram oda sıcaklığında erimiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ̆
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri(hafif tepeli)
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye (Kıyır Kıyır Nefis Bir Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmaların kabukları soyulup rendenin kalın tarafı ile rendelenir.
- Uygun bir tencereye rendelenmiş elmalar koyulur ortada karıştırarak elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen elmalara şeker ve tarçın eklenir karıştırılır ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır ,dilerseniz soğuyunca içine ceviz yada fındık içi koyabilirsiniz.
- Hamuru için yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ̆, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu koyulur ve elimizle karıştıralım.
- Un yavaşça eklenerek yoğrulur, yumuşak bir hamur elde edilir, un oranını artırmayın kuru olur.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapalım ve merdane ile açalım dilerseniz ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp elinizle hafif bastırarak küçük boyutta hamur açın, ben büyükçe beze yapıp merdane ile açtım.
- Hamur bardak ağzı yada hamur kesme aparatı ile istenilen formda kesilir.
- Elmalı iç harçtan yuvarlak kestiğimiz hamurun ortasına koyulur ve iki uç üst üste gelecek halde kapatılır .
- Dilerseniz açılan bezenin kenarına koyup yarım ay şeklindede kapatabilirsiniz.
- Kurabiyeler fırın kağıtı serili tepsiye dizilir.
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20dk ortası denetimli pişirilir.
- Kurabiyeleri pişirirken beyaz kalmasına dikkat edelim.
- Soğuduktan sonra kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.