iltasyazilim
FD Üye
Elmalı Kurabiye (Kepekli Undan) Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*1 paket tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı nişasta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 paket Kabartmatozu
*1 paket Şekerli vanillin
*Aldığı kadar un
İç dolgusu için:
*3 adet elma
*6 adet incir
*3 yemek kaşığı fındık veya ceviz
*2 tatlı kaşığı tarçın
*12 (yarım) su bardağı toz şeker
Üzeri için:
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye (Kepekli Undan) Tarifi Yapılışı
1
*Elmaları rendeleyip ocakta suyunu çekene kadar kavuralım
*Daha sonra şeker hariç diğer malzemeleri ilave edip biraz daha kavuralım
*En son şekeri ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım
*İç harcımız soğuyana kadar hamuru yoğuralım
*Hamur için un hariç bütün malzemeleri bir kabın içine koyup yoğurarak karıştıralım
*Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım (Ben kepek unu kullandım)
*Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça alıp oklava yardımıyla yuvarlak küçük tabak şeklinde açıp 4 e bölüp resimdeki gibi kesik atalım
*Ortasına 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyup kenarlarını önce sola daha sonrada sağa kapatıyoruz
*Önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz ve soğuduktan sonra üzerine pudra Şekeri serpiyoruz
*1 paket tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı nişasta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 paket Kabartmatozu
*1 paket Şekerli vanillin
*Aldığı kadar un
İç dolgusu için:
*3 adet elma
*6 adet incir
*3 yemek kaşığı fındık veya ceviz
*2 tatlı kaşığı tarçın
*12 (yarım) su bardağı toz şeker
Üzeri için:
*Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye (Kepekli Undan) Tarifi Yapılışı
1
*Elmaları rendeleyip ocakta suyunu çekene kadar kavuralım
*Daha sonra şeker hariç diğer malzemeleri ilave edip biraz daha kavuralım
*En son şekeri ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım
*İç harcımız soğuyana kadar hamuru yoğuralım
*Hamur için un hariç bütün malzemeleri bir kabın içine koyup yoğurarak karıştıralım
*Yavaş yavaş unu ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım (Ben kepek unu kullandım)
*Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça alıp oklava yardımıyla yuvarlak küçük tabak şeklinde açıp 4 e bölüp resimdeki gibi kesik atalım
*Ortasına 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyup kenarlarını önce sola daha sonrada sağa kapatıyoruz
*Önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz ve soğuduktan sonra üzerine pudra Şekeri serpiyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.