Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı Kurabiye (Az Malzeme Nefis Tat)

Elmalı Kurabiye (Az Malzeme Nefis Tat)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Elmalı Kurabiye (Az Gereç Nefis Tat) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket katıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Kabartma tozu
  • 5 su bardağı un (benim hamurum 5 su bardağı aldı dikkatli olalım sert bir hamur olmasın)
İç harcı;
  • 5 adet elma
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye (Az Gereç Nefis Tat) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle içimizi yapalım. Elmalarımızı güzelce yıkadıktan sonra soyup rendeliyoruz. Üzerine şekerini koyup suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dk kadar pişiriyoruz.
  2. Altını kapattıktan sonra tarçınımızı ekliyoruz. Dövülmüş cevizlerimizi elmalar soğuduktan sonra ekleyelim.
  3. Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini, şekeri, katıyağı, sıvı yağ, yoğurt yeterlice karıştırıyoruz.
  4. Unu ve kabartma tozunuda ekledikten sonra merdane yardımı ile yuvarlak bir hamur açıyoruz istediğiniz büyüklükte pizza biçiminde kesiyoruz ben biraz minik tercih ediyorum.
  5. İçimizi kenarlarına koyup ortaya yanlışsız rulo yapıyoruz. Bu süreci hamur bitene kadar tekrarlıyoruz.
  6. 200 derece fırında hafif kızarana kadar pişirip biraz sıcaklığı geçince üzerine pudra şekeri eleyip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz herkese afiyet olsunn ????.
Elmalı Kurabiye (Az Materyal Nefis Tat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,068Kullanıcılar
deoxr64Son üye
Üst Alt