Elmalı Kremalı Kek Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı şeker
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 250 gram un (kontrollü olarak koyun)
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 250 ml süt
- 2 adet elma
- Pudra şekeri
Elmalı Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kreması için gereçleri tencereye alıyoruz, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Keki için, yumurta ve şekeri karıştırma kabına koyup köpürene kadar karıştırıyoruz, başka materyalleri ekleyip tekrar karıştırıyoruz, kalıbımıza kek harcımızı döküyoruz.
- Soğuyan kremayı krema sıkma torbasına koyuyoruz, kekin ortasından başlayıp yuvarlak dairesel formda kremayı sıkıyoruz, elmaları ince dilimler halinde kesiyoruz, kekimizin üzerine aralıklarla diziyoruz.
- 180 derece fırında 30 -35 dakika kadar pişiriyoruz, çıkınca üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.