Elmalı Karamelli Kek Tanımı İçin Gereçler
Karamel için
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet elma
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 -1, 5 su bardağı kadar un
Elmalı Karamelli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle karamel sos için şekeri bir tavaya alıp eritin.
- Karamel rengini alınca ve şeker büsbütün eriyince ikili yuvarlak borcamın küçük uzunluk olan borcamın tabanına yağlı kağıt serin ve karamel sosu döküp yayın.
- Üzerine kabuklarını soyup dilimlenen elmaları dizin ve elmaların üzerine tarçını serpin.
- Kek hamuru için yumurta ve şekeri çırpın.
- Üzerine süt, yağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın ve elmaların üzerine dökün.
- 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında kek pişene kadar pişirin.
- Fırından aldıktan sonra 5 dk bekletin ve aykırı çevirip servis tabağına alın ve yağlı kağıdı dikkatlice üzerinden ayırın.
- Biraz dinlendikten sonra servis yapın. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.