iltasyazilim
FD Üye
Elmalı İtalyan Çöreği Malzemeleri
Hamuru için Malzemeler
1 yemek kaşığı şeker
15 gr kuru maya
1 su bardağı süt – ılık
100 gr tereyağı – erimiş
3 adet yumurta
45 su bardağı un
1 tutam tuz
İç Harcı için Malzemeler
1 avuç kuru üzüm
1 su bardağı vişne suyu
3 adet elma – soyulmuş küp doğranmış
1 tatlı kaşığı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Tabanı için Malzemeler
1 adet elma – soyulmuş ve dilimlenmiş
2 yemek kaşığı esmer şeker
Bir kaseye kuru üzümü koyup üzerine vişne suyunu ekleyin ve yumuşaması için kenara alın
Bir kasede, yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ve ılık sütü karıştırıp kenara alın 56 dakika aktive olmasını bekleyin
Tereyağını eritin ve soğutun
Yumurtalarla tereyağını bir kasede iyice çırpın, mayalı karışımı da ekleyip çırpın ardından, unu derin bir kaseye koyun, ortasını havuz yapın Yumurtalı ve mayalı karışımı ilave edin önce çatalla karıştırmaya başlayın, kenarlardan tuzunu verin ve hamur birleşmeye başlayınca tezgaha alıp iyice yoğurun Hamur hazır olunca derin bir kaba koyup üzerini streç filmle kaplayın ve 35 – 40 dakika mayalandırın
Tavayı ocağa alın ve 1 tatlı kaşığı tereyağını eritin, küp doğradığınız elma parçalarını ve 1 yemek toz şeker ekleyip elmaları pişirin
Elmalar pişince 1 tatlı kaşığı tarçın ve yumuşamış üzümleri süzüp ekleyin
Fırın kabını yağlayın 2 yemek kaşığı esmer şeker serip tüm tabana yayın 1 elmayı kalın olarak dilimleyin ve esmer şekerin üzerine yuvarlak olacak şekilde dizin
Hamur mayalanınca bir tur yoğurup gazını alın
Hamuru tezgaha alıp dikdörtgen olacak şekilde açın
Hamurun uzun tarafından başlayarak elmalı harcı hamurun üzerine yayın ve rulo yapın
Rulonun iki ucunu birleştirin ve fırın kabına elma dilimlerinin tam üzerine gelecek şekilde yerleştirin
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 35 dakika pişirin
Hamuru için Malzemeler
1 yemek kaşığı şeker
15 gr kuru maya
1 su bardağı süt – ılık
100 gr tereyağı – erimiş
3 adet yumurta
45 su bardağı un
1 tutam tuz
İç Harcı için Malzemeler
1 avuç kuru üzüm
1 su bardağı vişne suyu
3 adet elma – soyulmuş küp doğranmış
1 tatlı kaşığı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Tabanı için Malzemeler
1 adet elma – soyulmuş ve dilimlenmiş
2 yemek kaşığı esmer şeker
Bir kaseye kuru üzümü koyup üzerine vişne suyunu ekleyin ve yumuşaması için kenara alın
Bir kasede, yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ve ılık sütü karıştırıp kenara alın 56 dakika aktive olmasını bekleyin
Tereyağını eritin ve soğutun
Yumurtalarla tereyağını bir kasede iyice çırpın, mayalı karışımı da ekleyip çırpın ardından, unu derin bir kaseye koyun, ortasını havuz yapın Yumurtalı ve mayalı karışımı ilave edin önce çatalla karıştırmaya başlayın, kenarlardan tuzunu verin ve hamur birleşmeye başlayınca tezgaha alıp iyice yoğurun Hamur hazır olunca derin bir kaba koyup üzerini streç filmle kaplayın ve 35 – 40 dakika mayalandırın
Tavayı ocağa alın ve 1 tatlı kaşığı tereyağını eritin, küp doğradığınız elma parçalarını ve 1 yemek toz şeker ekleyip elmaları pişirin
Elmalar pişince 1 tatlı kaşığı tarçın ve yumuşamış üzümleri süzüp ekleyin
Fırın kabını yağlayın 2 yemek kaşığı esmer şeker serip tüm tabana yayın 1 elmayı kalın olarak dilimleyin ve esmer şekerin üzerine yuvarlak olacak şekilde dizin
Hamur mayalanınca bir tur yoğurup gazını alın
Hamuru tezgaha alıp dikdörtgen olacak şekilde açın
Hamurun uzun tarafından başlayarak elmalı harcı hamurun üzerine yayın ve rulo yapın
Rulonun iki ucunu birleştirin ve fırın kabına elma dilimlerinin tam üzerine gelecek şekilde yerleştirin
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 35 dakika pişirin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.