Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı İtalyan Çöreği

Hoş geldin! axenta_iptv tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Elmalı İtalyan Çöreği
0
122

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Elmalı İtalyan Çöreği Malzemeleri

Hamuru için Malzemeler
1 yemek kaşığı şeker
15 gr kuru maya
1 su bardağı süt – ılık
100 gr tereyağı – erimiş
3 adet yumurta
45 su bardağı un
1 tutam tuz

İç Harcı için Malzemeler
1 avuç kuru üzüm
1 su bardağı vişne suyu
3 adet elma – soyulmuş küp doğranmış
1 tatlı kaşığı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Tabanı için Malzemeler
1 adet elma – soyulmuş ve dilimlenmiş
2 yemek kaşığı esmer şeker
Bir kaseye kuru üzümü koyup üzerine vişne suyunu ekleyin ve yumuşaması için kenara alın

Bir kasede, yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker ve ılık sütü karıştırıp kenara alın 56 dakika aktive olmasını bekleyin

Tereyağını eritin ve soğutun

Yumurtalarla tereyağını bir kasede iyice çırpın, mayalı karışımı da ekleyip çırpın ardından, unu derin bir kaseye koyun, ortasını havuz yapın Yumurtalı ve mayalı karışımı ilave edin önce çatalla karıştırmaya başlayın, kenarlardan tuzunu verin ve hamur birleşmeye başlayınca tezgaha alıp iyice yoğurun Hamur hazır olunca derin bir kaba koyup üzerini streç filmle kaplayın ve 35 – 40 dakika mayalandırın

Tavayı ocağa alın ve 1 tatlı kaşığı tereyağını eritin, küp doğradığınız elma parçalarını ve 1 yemek toz şeker ekleyip elmaları pişirin

Elmalar pişince 1 tatlı kaşığı tarçın ve yumuşamış üzümleri süzüp ekleyin

Fırın kabını yağlayın 2 yemek kaşığı esmer şeker serip tüm tabana yayın 1 elmayı kalın olarak dilimleyin ve esmer şekerin üzerine yuvarlak olacak şekilde dizin

Hamur mayalanınca bir tur yoğurup gazını alın

Hamuru tezgaha alıp dikdörtgen olacak şekilde açın

Hamurun uzun tarafından başlayarak elmalı harcı hamurun üzerine yayın ve rulo yapın

Rulonun iki ucunu birleştirin ve fırın kabına elma dilimlerinin tam üzerine gelecek şekilde yerleştirin

180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 35 dakika pişirin

 
858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt