Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elmalı İncirli Pay (Kıyır Kıyır )

Elmalı İncirli Pay (Kıyır Kıyır )
0
122

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Elmalı İncirli Pay (Kıyır Kıyır ) Tarifi İçin Malzemeler

*150 gr erimiş tereyağ
*1 çay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*3 yemek kaşığı şeker
*1 paket kabartma tozu
*2, 5 3 su bardağı un

İç harcı;

*2 orta boy elma
*4 adet kuru incir
*1 çay bardağı kırık ceviz
*1 çay bardağı şeker
*1 tatlı kaşığı tarçın

Elmalı İncirli Pay (Kıyır Kıyır ) Tarifi Yapılışı Merhabalar Bugün çocukluğumun elmalı payını yapacağım Küçükken annem sık sık yapardı bu elmalı payları Bizde birer ikişer yerdik afiyetle Her yediğimde çocukluğuma giderim Ben biraz değiştirerek içine incir ve ceviz ekledim Bu şekilde tadına tat kattı Hamuru ise kıyır kıyır ağızda eriyor Bu tarifi mutlaka denemelisiniz diyorum bayanlar
Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz Bunun için önce elmaların kabuklarını soyup küçük bir tencereye rendeliyoruz Üzerine şekeri döküyoruz Elma suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz Suyu çekince minik minik doğradığımız incirleri, tarçını ve cevizi ekleyip bir iki çeviriyoruz Ocağı kapatıp soğumaya bırakıyoruz İncirleri önceden suya bırakmaya gerek yok elmaların sıcağıyla zaten yumuşuyor bilginiz olsun
Karıştırma kabına erimiş tereyağını, sıvı yağı ve şekeri alıyoruz Üzerine yoğurt ekleyip karıştırıyoruz Ardından elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekliyoruz Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yapıyoruz Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz Çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz İçine 1 tatlı kaşığı iç harç koyup kapatıyoruz
Burada önemli püf noktası hamuru büyük almıyoruz ve kalın açmıyoruz Aksi halde hamurumuz kıyır kıyır olmayabilir hamur kalabilir
Uçlarından hafif bastırıp kapattığımız paylarımızı yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz (benim hamurumdan 24 adet pay çıktı) 180 dereceli fırında 2530 dakika üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz
İkinci püf noktası payları iyice kızarmadan almıyoruz Az kızaran paylar 35 saat sonra yumuşayıp kıyırlığını kaybeder
İyice soğuyan paylar pudra şekerine bulanıp servis edilir Kapalı cam kapta 35 gün tazeliğini korur
Son bir püf noktası paylar tamamen soğumadan yani 34 saat geçmeden saklama kabının kapağını kapatmıyoruz
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun

858,505Konular
982,679Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt