teknolojiuzmani
FD Üye

Elmalı Gül Kurabiye (Zerdeçallı, Çok Lezzetli, Manzarasıyla İlgi Çekici) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı erimiş tereyağı
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yumurta
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı (silme) zerdeçal
- 2 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- Un
- 6 adet elma
- 2 yemek kaşığı tarçın tozu
- 1 su bardağı ceviz içi
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Elmalı Gül Kurabiye (Zerdeçallı, Çok Lezzetli, İmgesiyle İlgi Çekici) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcı için elmaları soyun rendeleyin tencereye koyun. Toz şekeri ilave edin ateşte suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Soğuk olan elmanın içine tarçın ve ceviz de ekleyin uygunca karıştırın.
- Derince bir kabın içine yumurta, tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri, zerdeçal, yoğurt, tuz, vanilya koyun düzgünce karıştırın nişasta, kabartma tozu da ekleyin karıştırın yumuşak bir hamur elde edinceye kadar aldığı kadar un ekleyin.
- Hamurları ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp merdaneyle açın (görselleri inceleyin) harcı koyun sarın. Evvelden 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.