
Elmalı Fit Crumble Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet kırmızı elma (orta boy)
- 1 adet mandalinanın suyu
- 1-2 adet anjelika erik
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (fındık yağı, zeytinyağı da kullanılabilir)
- 2 yemek kaşığı glütensiz yulaf ezmesi
- 1 çay bardağı badem unu( badem ununuz yoksa çiğ bademi rondo yardımıyla çekebilirsiniz.)
- 4-5 adet ceviz (irice parçalanmış)
- İsteğe nazaran bitter damla çikolata
Elmalı Fit Crumble Tanımı Yapılışı
- ????elmaların ve eriklerin kabuklarını soymadan çekirdeklerini çıkarıp küp halinde doğrayın.
- Bir tavaya 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı, mandalina suyu ve doğradığınız elmaları aktarın.
- Elmalar pişmeye yakınken tarçını ekleyin ve ocaktan aldıktan sonra cevizleri de ekleyip karıştırın.
- Rondoya badem unu, yulaf ezmesi ve 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağını ekleyip karıştırın.
- Pişireceğiniz fırın kabını yağlayın. (tereyağı ile yağladım)önce elmalı harcı üzerine de yapmış olduğunuz bademli hamuru yayarak aktarın. (damla çikolatayı bu etapta üzerine serpin)
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- İsteğe nazaran sade dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.