Elmalı Fındıklı Milföy Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet dikdörtgen milföy
- 1 adet elma
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- 1 dolu yemek kaşığı pudra şekeri ve su
Elmalı Fındıklı Milföy Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk başta tavamıza rendelediğimiz elmamızı, şekeri ve tarçını alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Suyunu salıp hafif çektikten sonra üzerine fındığımızı döküp ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer taraftan milföy hamurunu merdane ile olabildiğince inceltiyoruz.
- Ardından hamurun her tarafına eşit formda elmalı harcımızı yayıyoruz ve yağladığımız yahut yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tatlılarımız soğuduktan sonra pudra şekerini su ile karıştırıp macunsu kıvama gelince kaşık ile üzerine şerit halinde biçim veriyoruz.
Elmalı Fındıklı Milföy Tanımı Fotoğraflı Yapılışı