
Elmalı Çıtır Rulo Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket baklavalık yufka (20 adet)
- 3-4 orta uzunluk elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- Şeker
- 150 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Pudra şekeri
Elmalı Çıtır Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmalı harcımızı yapalım elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim şeker, tarçın, cevizi atıp suyu çekene kadar kavuralım güzelce karıştıralım bir yandan sosu için yağlarımızı eritelim.
- 2 tane baklava yufkası ortaları yağlanarak üst üste konulur (Benim baklavalık yufkam kalındı sizin ince ise 3 tane yapın) en üst baklavaya şeker serpiştirelim.
- Baklavanın kısa kenarına elmalı harçtan ek edelim. Rulo halinde sarıp 2 yahut 3 parmak kalınlığında kesilip fırın tepsimize dizelim.
- Kalan yağ üzerlerine sürülür. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Ilıyınca pudra şekeri ve tarçın karışımından serpelim.