
Elmalı Cevizli Rulo Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 5-6 adet büyük uzunluk elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
Elmalı Cevizli Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle elmalı harcımızı hazırlıyoruz.
- Elmaları güzelce yıkayıp soyup rendeliyoruz.
- Uygun bir tavaya alıp üzerine şeker ve tarçın’ı ek ediyoruz.
- Suyunu salıp çektikten sonra isteğe bağlı bir çay bardağı ceviz ek ediyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız harcı yayıyoruz kenara alıyoruz.
- Keki için yumurta ve şekeri uygunca köpürüp rengi açılana kadar çırpıyoruz.
- Üzerine sütü ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz.
- Un vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz.
- Hafif karıştırıp elmalı harcın üzerine döküyoruz.
- 180 derecede 15-20 dakika kadar denetimli bir halde pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kekin üzerine bir yağlı kağıt daha koyup altüst ediyoruz yani alttaki yağlı kağıttan tutup karşıt çeviriyoruz.
- Yağlı kağıdı yavaşça elmalı harçtan ayırıyoruz.
- Yağlı kağıt yardımı ile rulo yapıyoruz.
- Pudra şekeri serpip, afiyetle tüketiyoruz.

Elmalı Cevizli Rulo Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı