
Elmalı Ay Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- 1 kaşık nişasta
- 3 su bardağı un
- Yarım su bardağı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 3 adet elma
- 3 kaşık şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Ay Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, süt, yoğurt, yağ karıştırılıp un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayacak bir hamur oluşturulur.
- Hamut dinlenirken, elmalar soyulup rendelenip tavada pişirilir yumuşayınca şeker ve tarçın eklenerek kapatılır.
- Ceviz kadar toplar yapılır açılır, yarısına kadar 4 çizik atılır, çizilmeyen tarafa elma koyulur sarılıp ay formu verilir.
- 180° fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca pudra şekeri dökülür.