Elma Topları Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet orta uzunluk elma
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 fincan çekilmiş ceviz-fındık
- Hindistan cevizi
Elma Topları Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bisküviler robattan geçirilerek toz haline getirilir.
- Sonra elmalar soyulur ve bir tavaya alınır.
- İçine tarçın ve pudra şekeri alınır suyunu çekene kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra bisküvi ve ceviz eklenir karıştırılır.
- Küçük toplar haline getirilip hindistan cevizine bulandırılır.
- 1 adet elma topu 36 kaloridir. Ben en pekmez yiyemediğim için pudra şekeri kullandım siz pekmez ile tatlandırabilirsiniz. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun ????????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.