iltasyazilim
FD Üye
Elma sirkesi nasıl yapılır evde
Elma sirkesi nasıl hazırlanır
Evde elma sirkesi yapmanın püf noktaları
Malzemeler:
1 İstenilen kadar elma
2 Elmanın yarısı miktarında su (mesela 2 kilo elmaya 1 lt su)
Elmaları yeterince ufak şekilde doğruyoruz Boyutu manâlı yok sadece hem pişerken ayrıca de sirke olma zamanını kısaltmak adına doğruyoruz Sonra bunları bir kapa koyup üstüne suyumuzu ilave ediyoruz 2 kilo elmaya 1 lt su koyuyoruz Oranı siz çoğaltıp azaltabilirsiniz Bunlar kaynayınca komposto kıvamına gelecek Sonradan bu karışımı tatmanızda fayda var Karışımınız yani kompostonuz tatlı olmalı Eğer tatlı değilse sirkeniz dönmez yani olmaz O yüzden tadına bakın içilecek kıvamda tatlı olmalı Sonra bu karışımı bir kaba koyunuz Tercihen şişe, bidon, vb kaplar Üzerini sakın kapatmayın bu karışım sirke oluncaya kadar hava almalı O yüzden ince bir bezle sımsıkı kapatınız ama bu sadece içine istemediğimiz şeyler kaçmasın Son olarak bunu bir kenarda saklayınız
Sirkemizin olduğunu nasıl anlarız? Fazla kolay üstünde beyaz bir tabaka oluşacak Bu katman en ince ayrıntısına kadar oluştuğunda sirkenizi tadınız Sirke hazırlanmış olmuştur *
Elma sirkesi nasıl hazırlanır
Evde elma sirkesi yapmanın püf noktaları
Malzemeler:
1 İstenilen kadar elma
2 Elmanın yarısı miktarında su (mesela 2 kilo elmaya 1 lt su)
Elmaları yeterince ufak şekilde doğruyoruz Boyutu manâlı yok sadece hem pişerken ayrıca de sirke olma zamanını kısaltmak adına doğruyoruz Sonra bunları bir kapa koyup üstüne suyumuzu ilave ediyoruz 2 kilo elmaya 1 lt su koyuyoruz Oranı siz çoğaltıp azaltabilirsiniz Bunlar kaynayınca komposto kıvamına gelecek Sonradan bu karışımı tatmanızda fayda var Karışımınız yani kompostonuz tatlı olmalı Eğer tatlı değilse sirkeniz dönmez yani olmaz O yüzden tadına bakın içilecek kıvamda tatlı olmalı Sonra bu karışımı bir kaba koyunuz Tercihen şişe, bidon, vb kaplar Üzerini sakın kapatmayın bu karışım sirke oluncaya kadar hava almalı O yüzden ince bir bezle sımsıkı kapatınız ama bu sadece içine istemediğimiz şeyler kaçmasın Son olarak bunu bir kenarda saklayınız
Sirkemizin olduğunu nasıl anlarız? Fazla kolay üstünde beyaz bir tabaka oluşacak Bu katman en ince ayrıntısına kadar oluştuğunda sirkenizi tadınız Sirke hazırlanmış olmuştur *