Elma Şekeri Tanımı İçin Malzemeler
- 7-8 tane kırmızı elma( ben orta uzunluk kullandım)
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 adet limon suyu
- Yarım su bardağı pancar suyu
- Çubuklar
- Benmari eritilmiş çikolata
Elma Şekeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak elmalar yıkayıp kurulayalım ve yarım saat buzdolabında bekletelim.
- Daha sonra tencereye şeker ve suyu koyup 15 dk kadar kaynatalım.
- Kaynayan şerbete limon suyunu ve pancar suyunu ek edelim. (ben doğal olsun diye pancar suyu kullandım siz besin boyası da kullanabilirsiniz) bir 15 dk da bu halde kısık ateşte kaynatalım.
- Şekerimizin olduğunu anlamak için bir bardak suya şekerden bir damla koyalım şayet tabana çöküyorsa olmuş demektir. Ben bitter çikolata eritip elmaların bir kısmını onunla kapladım. Lezzetli oluyor.
- Çubuklara batırdığımız elmaları şekere bandırıp yağlı kağıt üzerinde dolaba kaldırıyoruz. Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun ❤❤.