
Elma Kavurmadan Elmalı Üzümlü Perişan Kurabiye Dışı Kıyır Kıyır Tanımı İçin Gereçler
- 1 elma çok ince doğranmış
- 1 küçük çay bardağı kuru üzüm
- 1 büyük çay bardağı şeker
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tarçın
- 4 su bardağı un (Ölçüsü 200 ml)
- 2 çorba kaşığı ceviz
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Pudra şekeri
Elma Kavurmadan Elmalı Üzümlü Perişan Kurabiye Dışı Kıyır Kıyır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Şeker yumurta sıvı yağ hoş çırpılır.
- Sonra bütün malzemeyi ek edilir. Kaşıkla karıştırılır unu ek edelim. Ele hafif yapışan bir hamur oluyor.
- 1 çorba kaşığı ile modüller koparalım tatlı kaşığıyla hafif düzelterek yağlı kağıda serili tepsiye atalım.
- 170 derece fırında 30 dk pişirelim ılıyınca pudra şekeri serpelim.