
Elma Kabuğundan Sirke Tanımı İçin Gereçler
- 7 tane elmanın kabuğu
- 3 tane boş şişe
- 3 tatlı kaşığı bulgur
- 3 yemek kaşığı bal
- 3 çay kaşığı kaya tuzu
- 3 yemek kaşığı doğal sirke
- İsteğe bağlı 3 tane kesme şeker
- 3 litreye yakın içme suyu (arıtılmış)
Elma Kabuğundan Sirke Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yıkamış olduğumuz elma kabuklarını şişelere paylaştırıyoruz. Şişelerin çeyreğine kadar.
- Her bir şişeye sırasıyla 1 yemek bulgur, 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı kaya tuzu, isteğe bağlı 1 tane kesme şeker ve 1 yemek kaşığı sirke ekliyoruz. İçme suyunu da üzerlerine ekliyoruz.
- Ağızlarını kağıt havlu ile kapatıp, lastikle tutturuyoruz.
- Elimizle sallamadan karanlık serin yere kaldırıyoruz.
- 30-40 gün ortası gözlemliyoruz elma kabukları tabana çöktüğünde süzgeçten geçirip afiyetle tüketiyoruz .
Şişeleri kullanmadan evvel sıcak su doldurup bir mühlet beklettim. O halde kullandım.
Her bir şişeye birer kaşık ölçülerini kullandım.