Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Elma Kabuğundan Sirke

Elma Kabuğundan Sirke
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
elma-kabugundan-sirke.jpg

Elma Kabuğundan Sirke Tanımı İçin Gereçler

  • 7 tane elmanın kabuğu
  • 3 tane boş şişe
  • 3 tatlı kaşığı bulgur
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 3 çay kaşığı kaya tuzu
  • 3 yemek kaşığı doğal sirke
  • İsteğe bağlı 3 tane kesme şeker
  • 3 litreye yakın içme suyu (arıtılmış)

Elma Kabuğundan Sirke Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle yıkamış olduğumuz elma kabuklarını şişelere paylaştırıyoruz. Şişelerin çeyreğine kadar.
  2. Her bir şişeye sırasıyla 1 yemek bulgur, 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı kaya tuzu, isteğe bağlı 1 tane kesme şeker ve 1 yemek kaşığı sirke ekliyoruz. İçme suyunu da üzerlerine ekliyoruz.
  3. Ağızlarını kağıt havlu ile kapatıp, lastikle tutturuyoruz.
  4. Elimizle sallamadan karanlık serin yere kaldırıyoruz.
  5. 30-40 gün ortası gözlemliyoruz elma kabukları tabana çöktüğünde süzgeçten geçirip afiyetle tüketiyoruz .
Benim elimde cam şişeler mevcuttu 3 tane onları değerlendirdim.

Şişeleri kullanmadan evvel sıcak su doldurup bir mühlet beklettim. O halde kullandım.
Her bir şişeye birer kaşık ölçülerini kullandım.
 
858,500Konular
982,397Mesajlar
32,983Kullanıcılar
bkalkan68Son üye
Üst Alt