
Elma Güzeli (Elmalı Kek) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 elma küçük küçük çok küçük kare kare doğranmış
- Yarım su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz iri ir kesilmiş doğranmış vs
- 2.5 3 su bardağı un
- Pudra şekeri
Elma Güzeli (Elmalı Kek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şeker yumurta çırpılır. Bir müddet içine yağ, vanilya, süt, tahin, ceviz, tarçın eklenir, karıştırmaya devam edilir.
- En son un ve kabarta tozu eklenip, çırpılır, katı bir hamur olacak en son küp küp küçük küçük doğranmış elmalar eklenir.
- Tahta kaşık yada normal karıştırma kaşığı ile karıştırılır borcam yuvarlak kare yada dikdörtgen kalıba dökülür.
- 165 170 derecede 10 dakika ısıtılan fırında 45 dakika pişirilir kürdan ile anlaşılır piştiği sıcaklığı gitmemesi için hamur yumuşak olması için tepsi ile üstü 5 dakika kapatılır.
- Sonra pudra şekeri serpilir, ılıyınca kek gibi kare kare kesilir. Muhteşem oluyor mutlaka deneyiniz afiyet olsun.