Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Elma dilimi patates nasıl kesilir? Elma dilim patatesin püf noktaları

Elma dilimi patates nasıl kesilir? Elma dilim patatesin püf noktaları
0
178

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
elma_dilimi_patates_nasil_kesilir_elma_dilim_patatesin_puf_noktalari_1559552702_6691.jpg

Elma dilim patates patates kızartma çeşitlerinin arasında epey tanınan olan bir garnitür çeşidi olarak atıştırmalık listelerinde bölgesini almıştır. Amerikan dilimli patates olarak da isimlendirilen elma dilimi patatesin en sahih yapılış biçimini anlatımıyla birlikte sizler için paylaşıyoruz. İşte, elma dilim patatesin püf noktaları...

Elma dilim patates alışılagelmiş ince uzun patates soyuluşuna nazaran farklılık gösterir. Biçiminin elma dilimine benzemesinden dolayı Türk mutfak lisanında elma dilimi denmektedir. Daha kalın ve tombul olmasından dolayı ince ve uzun patatese kıyasla daha çok yağ çekme riski vardır. Sizler için hazırlanan pratik haberler sayfamızda elma dilim patatese nasıl sahih hali verebilir? Ve elma dilimlerin yağ kıvamı nasıl ayarlanır? sorularının karşılıklarını açıklayacağız...

V5Rtg_1559552603_139.jpg

ELMA DİLİM PATATESİN PÜF NOKTALARI

- Orta uzunluk büyüklükteki patatesin ebatını göz kararınıza nazaran enine değil uzunluktan ikiye ayırınız.

7Jnkt_1559553218_6063.jpg

- Patatesler yarım ay formunu alacak biçimde uzunluktan ikiye ayrılmış patatesleri istediğiniz sayıda katıyız. (Kişi sayısına göre)

IPxxn_1559553239_5369.jpg

- Bir kase soğuk suya 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karbonat ekleyiniz. Patatesleri bu karışıma koyduktan sonra 1 saat buzdolabında bekletiniz.

- Elma dilimlerini çıkarıp kağıt havluyla kurulayınız. Kızgın yağa atınız (isterseniz baharat karışımını da üzerine ekleyiniz) ve dış tarafları sertleşene kadar karıştırmamaya ihtimam şovunuz.

- Elma dilimler kızardıktan sonra kağıt havluya sarınız ve ziyade olan yağı emmesini sağlayınız. Elma dilim patates kızartmalarını sıcak olduğu vakit tuzlama yaparsanız tuzu emmesi daha kolay olacağından gerçek tuz kıvamını da sağlamış olacaksınız.
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt