Antioksidan özelliği olan soğan çabucak acilen her yemekte kullanılmaktadır. Sıhhat açısından epeyce değerli olan ve yemeğin tadına tat katan soğan keskin kokuya sahiptir. Evet, elden soğan kokusu nasıl çıkar? Soğan kokusuna en tesirli tahlil nedir? İşte, cevaplar...
Beyaz ve mor renkte olmak üzere tüketilen iki soğan çeşidi vardır. Beyaz soğan umumide yemeklerin yanında kullanılırken mor soğan salata yahut balık kızartmalarının yanında garnitür olarak servis edilmektedir. Her derde deva her yemeğe lezzet katan soğan, salatalarda ve kozmetik eserlerinde meyyit derileri arındırıcı maske olarak kullanılıyor. Gelgelelim kokusunu çıkarmak mümkün olmuyor. Peki, elden soğan kokusu nasıl çıkar? Soğan kokusuna en tesirli tahlil nedir? İşte, karşılıklar...SOĞAN KOKUSU ELDEN NASIL ÇIKAR?
- Bir kabın içerisine yumurta kırın üzerine bir yemek kaşığı tuz ekleyiniz. Sonra tüm elinizi ovunuz. Tuz kokulara güzel gelecektir.

- Yumurtayı bir kaba kırınız içine yeteri ölçüde lavanta yağı damlatınız. Parmak uçlarınıza kadar düzgünce ovunuz.
- Çelik yemek kaşığı ile suyun altında ellerinizi ovarak yıkayınız. Çelik kaşık soğan kokusunu alacaktır.

- Geniş bir kaba ılık su koyunuz. Beyaz sirke ek ediniz. Ve ellerinizi içerisinde 5 ile 10 dakika arası bekletiniz.
- Ilık su dolu geniş bir kabın içerisine karbonat ve sirke ek ediniz. Ellerinizi 5 ile 10 dakika arası bekletiniz.
- Türk kahvesi telvesi ile ellerinizi ovuşturarak soğan kokusunu da geçirebilirsiniz. Türk kahvesinin keskin kokusu soğan kokusuna âlâ gelecektir.

- Hanede tütsü ve mum yakarak soğan kokusunun üzerinize sinmesine handikap olabilirsiniz. Bu üzere mutfak işlerinde kullanmak için ağır kokulara sahip eşyaları meskeninizde bulundurunuz.