
El Açması Zeytin Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
- 250 gr kıyma
- 1 tabak dolusu yeşil zeytin
- 4 adet iri soğan
- 1 demete yakın maydanoz
- 2 dal biber
- 5 adet ceviz (isteğe göre)
- 1 tatlı kaşığı salça
- Baharat: tuz 1 er tatlı kaşığı karabiber toz biber.
El Açması Zeytin Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamuru için; sıvı malzemeleri, şekeri,tuzu, yağı ekleyin unu ilave edin. Yoğurup kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edip dinlenmeye alın.
- Dinlendirdikten sonra küçük bezeler haline getiriyoruz.
- İç malzemeleri için; zeytinimizi küçük küçük doğruyoruz.
- 4 tane küçük yemeklik doğradığımız soğanı ve biberi yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Sonra içine doğradığımız zeytini atıp 5 dk daha kavuruyoruz ve baharatlarını atıyoruz.
- Ocağın altını kapatıyoruz .
- Sonra ince kıydığımız maydanoz ve cevizi de ilave edip kendi sıcağında karıştırıyoruz ,yağı size az gelirse yağ ekleyebilirsiniz ben evde yoğurduğum hamurla yaptım dilerseniz sizde evde kendiniz yapabilirsiniz.