El Açması Tadında Yufka Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı sirke
- Çörek otu
El Açması Tadında Yufka Böreği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle bütün sos materyallerini karıştırıp çırpalım.
- Maydanozları minik minik doğrayıp peynirle karıştıralım.
- Yufkayı ortadan ikiye kesip sos sürüp gerisinden peynir serpelim.
- D formunda olan yufkamızı rulo yapalım.
- Tepsinin ortasından itibaren saralım.
- En son kalan harcı üzerine döküp çörek otu serpelim.
- 200 derece evvelce ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Ben 25 dakikada pişirdim.Not: sos bana ilişkin ???? yıllardır deneye yanıla en son bunda tamam dedim ???? Deneyeceklere afiyet şifa olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.