El Açması Sütlü Börek Tanımı İçin Materyaller
- 3 tane yumurta
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3,5 buçuk 4 su bardağı un
- Tuz
- Nişasta
- Peynir( ben kaşar ve beyaz peyniri birlikte kullandım)
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
El Açması Sütlü Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir kabın içine tüm sıvı gereçleri ve tuzu koyup karıştırın .
- Unu ek edip elinizle güzelce yoğurun.
- Bu etapta unu denetimi ekleyin zira un markasına nazaran ölçüsü değişebilir.
- Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ben 33 beze yaptım.
- Ve unlayıp üzerini örtüp bir saat kadar dinlendirin.
- Bezeleri çokça nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açıp 17 ve 16 lı iki küme halinde üst üste yerleştirin.
- Daha sonra tepsinizin boyutu na nazaran 17 bezeyi tek seferde açın yağlanmış tepsiye serin peyniri serpin ve öteki 16 bezeyi de birebir halde açıp üzerine kapatın.
- Dilediğiniz büyüklükte dilimler kesin.
- Erittiğiniz margarin ve sıvı yağ karışımını her yerine gelecek halde dökün.
- 180 derece ısıtılmış fırında kızarmaya başlayana dek pişirin.
- Bu kademede fırından çıkarıp su ve sütü karıştırın, böreğin üzerine her tarafına eşit olarak dökün.
- Tekrar sütü çekip güzelce kızarana dek pişirin.
- Sıcak servis yapmanızı tavsiye ederim.Deneyeceklere kolay gelsin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.