Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Sütlü Börek

El Açması Sütlü Börek
0
59

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
el-acmasi-sutlu-borek.jpg

El Açması Sütlü Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3,5 buçuk 4 su bardağı un
  • Tuz
Açmak için;
  • Nişasta
İçi için;
  • Peynir( ben kaşar ve beyaz peyniri birlikte kullandım)
Üzeri için;
  • 125 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

El Açması Sütlü Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Uygun bir kabın içine tüm sıvı gereçleri ve tuzu koyup karıştırın .
  2. Unu ek edip elinizle güzelce yoğurun.
  3. Bu etapta unu denetimi ekleyin zira un markasına nazaran ölçüsü değişebilir.
  4. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ben 33 beze yaptım.
  5. Ve unlayıp üzerini örtüp bir saat kadar dinlendirin.
  6. Bezeleri çokça nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açıp 17 ve 16 lı iki küme halinde üst üste yerleştirin.
  7. Daha sonra tepsinizin boyutu na nazaran 17 bezeyi tek seferde açın yağlanmış tepsiye serin peyniri serpin ve öteki 16 bezeyi de birebir halde açıp üzerine kapatın.
  8. Dilediğiniz büyüklükte dilimler kesin.
  9. Erittiğiniz margarin ve sıvı yağ karışımını her yerine gelecek halde dökün.
  10. 180 derece ısıtılmış fırında kızarmaya başlayana dek pişirin.
  11. Bu kademede fırından çıkarıp su ve sütü karıştırın, böreğin üzerine her tarafına eşit olarak dökün.
  12. Tekrar sütü çekip güzelce kızarana dek pişirin.
  13. Sıcak servis yapmanızı tavsiye ederim.Deneyeceklere kolay gelsin.
El Açması Sütlü Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pırasalı Havuçlu El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 6 su bardağı un1.5 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke2 su bardağı ılık su İç harcı için; 1 kilogram pırasa2-3 adet havuçYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı biber salçası1 tatlı kaşığı domates salçasıTuzKarabiberPul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Kolay El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 su bardağı yoğurt1 adet kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç harcı için peynirmaydanoz Kolay El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Derin bir kaba un hariç tüm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
El Açması Börek (Denemeyen Kalmasın) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için Bardak ölçüm 220 ml 2 ,5 su bardağı ılık suYarım su bardağı ılık süt1 kg un1 yemek kaşığı şeker1 paket kuru yahut yaş maya1 ,5 tatlı kaşığı tuz. Ortalarına sürmek için 100 gram tereyağ100 ml sıvı yağYalnızca sıvı yağ da olur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
El Açması Börek (Üzerine Su Dökülen) Tanımı İçin Materyaller 2 adet yumurta2 yemek kaşığı yoğurt1 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozuAldığı kadar un Açmak İçin; Nişasta İçi İçin; PeynirMaydanoz Üzerine Dökmek İçin; 1 su bardağı sıvı yağ (iki parmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Kolay El Açması Börek Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı süt2 su bardağı yoğurt2 yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuzAlabildiği kadar un Ortası için PeynirMaydanoz Her katta sürmek için Nişasta Üzeri için 2 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı sıvı yağı Kolay El...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt