Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Su Böreği

El Açması Su Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
El Açması Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*6 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*4 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un

Ara katlara sürmek için


*1 su bardağı ay çiçek yağı

Arasına koymak için


*Yarım demet maydanoz
*250 gram beyaz peynir

Haşlamak için


*1 tencere kaynayan tuzlu su haşlamadan sonra şoklamak için 1 leğen soğuk su

El Açması Su Böreği Tarifi Yapılışı
İlk olarak hamurumuzla başlıyoruz Altı yumurta yoğurdu kaba alıyoruz tuzu ilave edip karıştırıyoruz Daha sonra un ve kabartma tozunu üst üste koyup kulak memesi kıvamı olana kadar yoğuruyoruz Hamurdan cevizden hafif büyük olacak şekilde yumaklar alıyoruz Yaklaşık 12 13 yumak çıkıyor Her bir yumağı tepsi genişliğinde açıp düz bir zemin üzerine seriyoruz Hepsini açtıktan sonra tepsinin dibi yağlanıp ilk sıraya haşlanmamış bir yufka serip üzerini yağlıyoruz Daha sonra her bir yufkayı haşlayıp( yaklaşık 1 2 dk haşlıyoruz ) soğuk suda şokladıktan sonra üst üste sermeye başlıyoruz Bu sırada her katın arası yaklaşık iki yemek kaşığı yağ sürüyoruz Yufkaların yarısını haşladıktan sonra ara kata peynirli maydanoz karışımını koyuyoruz ve yufkalar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlıyoruz Tüm yufkalar kat kat serildikten sonra bıçakla kesiyoruz ve 180 derecede yaklaşık 1 saat pişiriyoruz Piştikten sonra üzerini bir tepsiyle kapatıp yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz Böreğimiz yemek için hazır deneyen arkadaşlara şimdiden afiyet olsun
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt