iltasyazilim
FD Üye
El Açması Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*6 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*4 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un
Ara katlara sürmek için
*1 su bardağı ay çiçek yağı
Arasına koymak için
*Yarım demet maydanoz
*250 gram beyaz peynir
Haşlamak için
*1 tencere kaynayan tuzlu su haşlamadan sonra şoklamak için 1 leğen soğuk su
El Açması Su Böreği Tarifi Yapılışı
İlk olarak hamurumuzla başlıyoruz Altı yumurta yoğurdu kaba alıyoruz tuzu ilave edip karıştırıyoruz Daha sonra un ve kabartma tozunu üst üste koyup kulak memesi kıvamı olana kadar yoğuruyoruz Hamurdan cevizden hafif büyük olacak şekilde yumaklar alıyoruz Yaklaşık 12 13 yumak çıkıyor Her bir yumağı tepsi genişliğinde açıp düz bir zemin üzerine seriyoruz Hepsini açtıktan sonra tepsinin dibi yağlanıp ilk sıraya haşlanmamış bir yufka serip üzerini yağlıyoruz Daha sonra her bir yufkayı haşlayıp( yaklaşık 1 2 dk haşlıyoruz ) soğuk suda şokladıktan sonra üst üste sermeye başlıyoruz Bu sırada her katın arası yaklaşık iki yemek kaşığı yağ sürüyoruz Yufkaların yarısını haşladıktan sonra ara kata peynirli maydanoz karışımını koyuyoruz ve yufkalar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlıyoruz Tüm yufkalar kat kat serildikten sonra bıçakla kesiyoruz ve 180 derecede yaklaşık 1 saat pişiriyoruz Piştikten sonra üzerini bir tepsiyle kapatıp yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz Böreğimiz yemek için hazır deneyen arkadaşlara şimdiden afiyet olsun
*6 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*4 yemek kaşığı yoğurt
*1 yemek kaşığı tuz
*Alabildiği kadar un
Ara katlara sürmek için
*1 su bardağı ay çiçek yağı
Arasına koymak için
*Yarım demet maydanoz
*250 gram beyaz peynir
Haşlamak için
*1 tencere kaynayan tuzlu su haşlamadan sonra şoklamak için 1 leğen soğuk su
El Açması Su Böreği Tarifi Yapılışı
İlk olarak hamurumuzla başlıyoruz Altı yumurta yoğurdu kaba alıyoruz tuzu ilave edip karıştırıyoruz Daha sonra un ve kabartma tozunu üst üste koyup kulak memesi kıvamı olana kadar yoğuruyoruz Hamurdan cevizden hafif büyük olacak şekilde yumaklar alıyoruz Yaklaşık 12 13 yumak çıkıyor Her bir yumağı tepsi genişliğinde açıp düz bir zemin üzerine seriyoruz Hepsini açtıktan sonra tepsinin dibi yağlanıp ilk sıraya haşlanmamış bir yufka serip üzerini yağlıyoruz Daha sonra her bir yufkayı haşlayıp( yaklaşık 1 2 dk haşlıyoruz ) soğuk suda şokladıktan sonra üst üste sermeye başlıyoruz Bu sırada her katın arası yaklaşık iki yemek kaşığı yağ sürüyoruz Yufkaların yarısını haşladıktan sonra ara kata peynirli maydanoz karışımını koyuyoruz ve yufkalar bitene kadar aynı işlemleri tekrarlıyoruz Tüm yufkalar kat kat serildikten sonra bıçakla kesiyoruz ve 180 derecede yaklaşık 1 saat pişiriyoruz Piştikten sonra üzerini bir tepsiyle kapatıp yaklaşık yarım saat dinlendiriyoruz Böreğimiz yemek için hazır deneyen arkadaşlara şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.