iltasyazilim
FD Üye
El Açması Pratik Ispanaklı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı ılık süt
*1 yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı sirke
*1 çay kaşığı tuz
*3 buçuk4 su bardağı un( su bardağı ölçüsü: 200 ml )
*2 yemek kaşığı yoğurt
Bezelerin arasına sürmek için;
*Sıvı yağ
İç harcı için;
*Yarım kilo ıspanak
*1 adet soğan
*Bir fiske Tuz
*Pul biber (arzuya göre)
*Kimyon
*Karabiber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Çörek otu
*Susam
El Açması Pratik Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Yapılışı Hazır yufkayı unutturan bir börek hamuru, hem çok pratik, hem de piştikten sonra ilk tazeliğini koruyan bir börek Şiddetle tavsiye ederim
Hamur malzemeleri derin bir kaba alınarak yoğurulur 11 eşit bezeye ayrılır Dinlendirilir
İç harcı için malzemeler bir kaba doğranır Karıştırılır
Bezelerin her biri küçük tabak boyutunda merdane yardımıyla açılır Üzerlerine yağ sürülerek üst üste konur 510 dakika bekledikten sonra tezgahta yada masada kenarlarından tutup çekilerek açılır Üzerine ıspanaklı harçtan serpiştirilir ve rulo şeklinde sarılır En son gül şekli verilen börekler tepsiye yerleştirilir Yumurtanın sarısı ve bir kaşık yoğurt çırpılır Üzerlerine sürülür isteğe göre çörek otu ve susam serpilip, 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Afiyet olsun
*Yarım su bardağı ılık su
*Yarım su bardağı ılık süt
*1 yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı sirke
*1 çay kaşığı tuz
*3 buçuk4 su bardağı un( su bardağı ölçüsü: 200 ml )
*2 yemek kaşığı yoğurt
Bezelerin arasına sürmek için;
*Sıvı yağ
İç harcı için;
*Yarım kilo ıspanak
*1 adet soğan
*Bir fiske Tuz
*Pul biber (arzuya göre)
*Kimyon
*Karabiber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
*Çörek otu
*Susam
El Açması Pratik Ispanaklı Gül Böreği Tarifi Yapılışı Hazır yufkayı unutturan bir börek hamuru, hem çok pratik, hem de piştikten sonra ilk tazeliğini koruyan bir börek Şiddetle tavsiye ederim
Hamur malzemeleri derin bir kaba alınarak yoğurulur 11 eşit bezeye ayrılır Dinlendirilir
İç harcı için malzemeler bir kaba doğranır Karıştırılır
Bezelerin her biri küçük tabak boyutunda merdane yardımıyla açılır Üzerlerine yağ sürülerek üst üste konur 510 dakika bekledikten sonra tezgahta yada masada kenarlarından tutup çekilerek açılır Üzerine ıspanaklı harçtan serpiştirilir ve rulo şeklinde sarılır En son gül şekli verilen börekler tepsiye yerleştirilir Yumurtanın sarısı ve bir kaşık yoğurt çırpılır Üzerlerine sürülür isteğe göre çörek otu ve susam serpilip, 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.