bilgisayarci
FD Üye

El Açması Lorpeynirli Ispanaklı Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı dolusu tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Yarım kilo ıspanak
- 1 su bardağı lor peyniri
- Yarım çay kaşığı tuz, karabiber, toz tatlı biber
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
El Açması Lorpeynirli Ispanaklı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kaba sıvı malzemeleri dökelim kenarına 3 su bardağı un koyalım.
- Kabartma tozunu ekleyelim, elimizle çırparaktan kenardaki unları toplayarak yoğuralım ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Kıvamına göre unu koyarak ayarlayalım.
- Derim bir kaba koyalım üzerine streç ile örtelim 10 dk dinlenmeye bırakalım.
- Diğer tarafta ıspanağı yıkayalım sirkeli suda 5 dk bekletelim, tekrar yıkayıp süzgüden geçirelim iri iri doğrayalım.
- Soğanı küçük yemeklik doğrayalım tavaya yağı, soğanı koyalım 1 dk kavuralım.
- Sonra ıspanakları ekleyelim. Tuz, karabiberi, toz biberi karıştıralım 5 dk kısık ateşte pişirelim soğuması için bir tabağa alalım. Lor peyniri ekleyelim karıştıralım.
- Dinlenen hamuru minik bezelere ayıralım pasta tabağı kadar açalım.
- Tereyağı eritelim sıvı yağla karıştıralım açtığımız hamurlara sürelim 5 kat üst üste koyalım en son beşinci kata yağ sürmeyelim.
- Merdane ile büyüttükten sonra oklava ile büyük bir hamur açalım, dörde bölelim.
- Yuvarlak kısmına ıspanaklı harçtan koyalım rulo şekilde saralım gül böreği şekli verelim yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerine yağla çırpılmış yumurta sarısı sürelim çörek otu serpelim önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk pişirelim afiyet olsun.