El Açması Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 tutam tuz
- 2 adet yumurta beyazı içine sarısı üzerine
- Yoğurt
- Sıvı yağ yumurta sarısı
- 1 adet soğan
- 250 gram kıyma
- Tuz karabiber pul biber kimyon nane
El Açması Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamur malzemelerimizi alıp bir kapta güzelce yoğuralım.
- Tavaya kıymamızı koyup biraz kavrulduktan sonra soğanı ekleyip kavurup en son baharatları da ekleyip hazır hale getirelim.
- Hamurdan parça parça halinde büyüklüğü isteğinize bağlı çıkarıp hafif unla yuvarlak şekilde açıp iç harcımızı da ekleyip rulo şeklinde sarıp önceden yağladığımız tepsiye yuvarlak şekilde koyalım.
- Diğerlerini de aynı şekilde yapıp tepsiye sığacak şekilde kol böreğimizi üzerine yoğurtlu yumurtalı sosumuzu sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırınımıza atabiliriz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.