iltasyazilim
FD Üye
El Açması Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur malzemesi için;
*6 su bardağı un
*2 5 su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket kuru veya yaş maya
Üzerine;
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
İç malzemesi için;
*1 kilo Ispanak
*2 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı pulbiber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
El Açması Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamur yoğurma kabına hamur malzemelerini alıp suyunu azar azar katarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım Üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım O arada iç malzemesi için ıspanağı kökleri ile birlikte doğrayıp, yıkayıp, süzdürüp, derince bir kaba alalım Üzerine doğradığımız kuru soğanımızı bırakalım Yağını, tuzunu, pul biberini katıp iyice elimizle karıştıralım
Mayalanan hamurumuzdan küçük bezeler alalım Bezelerimizi teker teker incecik açalım Üzerlerine yeteri kadar iç malzemesinden bırakıp yayalım Yufkamızı rulo yapıp yağlanmış tepsimizin ortasından sarmaya başlayalım Tüm bezelerimizi tepsimiz dolacak şekilde bitirelim Üzerine süreceğimiz malzemeleri bir kapta karıştıralım Böreğimizin üzerine sürelim 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim Hafta sonu için çok enfes bir börek deneyin derim afiyetler olsun Kolay gelsin
*6 su bardağı un
*2 5 su bardağı ılık su
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı toz şeker
*1 paket kuru veya yaş maya
Üzerine;
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 adet yumurta sarısı
*1 yemek kaşığı yoğurt
İç malzemesi için;
*1 kilo Ispanak
*2 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı pulbiber
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
El Açması Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı
Öncelikle hamur yoğurma kabına hamur malzemelerini alıp suyunu azar azar katarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım Üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım O arada iç malzemesi için ıspanağı kökleri ile birlikte doğrayıp, yıkayıp, süzdürüp, derince bir kaba alalım Üzerine doğradığımız kuru soğanımızı bırakalım Yağını, tuzunu, pul biberini katıp iyice elimizle karıştıralım
Mayalanan hamurumuzdan küçük bezeler alalım Bezelerimizi teker teker incecik açalım Üzerlerine yeteri kadar iç malzemesinden bırakıp yayalım Yufkamızı rulo yapıp yağlanmış tepsimizin ortasından sarmaya başlayalım Tüm bezelerimizi tepsimiz dolacak şekilde bitirelim Üzerine süreceğimiz malzemeleri bir kapta karıştıralım Böreğimizin üzerine sürelim 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek pişirelim Hafta sonu için çok enfes bir börek deneyin derim afiyetler olsun Kolay gelsin