El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 fincan sıvı yağ
- Tuz
- Aldığı kadar ılık su
- 1 kg ıspanak
- 1 soğan
- 250 gram beyaz peynir
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıvı yağ
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamuru yoğuralım. Kaba unu koyalım. Sirke ,yumurtayı, tuzu ekleyelim. Ilık su ile yoğuralım kulak göğsü kıvamında hamur yoğuralım 1 saat dinlendirelim.
- İçi için ıspanakları yıkayalım doğrayalım suyu süzülmeye bırakalım.
- Tavada sıvı yağ da soğanı kavuralım.
- Üzerine ıspanakları ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.
- Soğuyunca üzerine peyniri tuzu karabiberi pulbiber ekleyelim.
- Hamuru 4 eşit kesime bölelim.
- 3er 3er ayıralım ve açalım.
- Ortalarına yağ sürerek 3 kat açalım.
- Açtıktan sonra 2 ye keselim ve iç harcını koyalım yuvarlayalım.
- Evvelce yağladığımız tepsiye yuvarlak formda dizelim.
- Evvelden ısıttığımız fırında 40 dakika 200 derecede pişirelim tabi her fırın değişik olabilir. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.