Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Ispanaklı Börek

El Açması Ispanaklı Börek
0
38

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
el-acmasi-ispanakli-borek.jpg

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 fincan sıvı yağ
  • Tuz
  • Aldığı kadar ılık su
İç harcı için
  • 1 kg ıspanak
  • 1 soğan
  • 250 gram beyaz peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Orta kat için
  • Sıvı yağ

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle hamuru yoğuralım. Kaba unu koyalım. Sirke ,yumurtayı, tuzu ekleyelim. Ilık su ile yoğuralım kulak göğsü kıvamında hamur yoğuralım 1 saat dinlendirelim.
  2. İçi için ıspanakları yıkayalım doğrayalım suyu süzülmeye bırakalım.
  3. Tavada sıvı yağ da soğanı kavuralım.
  4. Üzerine ıspanakları ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. Soğuyunca üzerine peyniri tuzu karabiberi pulbiber ekleyelim.
  6. Hamuru 4 eşit kesime bölelim.
  7. 3er 3er ayıralım ve açalım.
  8. Ortalarına yağ sürerek 3 kat açalım.
  9. Açtıktan sonra 2 ye keselim ve iç harcını koyalım yuvarlayalım.
  10. Evvelce yağladığımız tepsiye yuvarlak formda dizelim.
  11. Evvelden ısıttığımız fırında 40 dakika 200 derecede pişirelim tabi her fırın değişik olabilir. Afiyet olsun.
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt