
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 fincan sıvı yağ
- Tuz
- Aldığı kadar ılık su
- 1 kg ıspanak
- 1 soğan
- 250 gram beyaz peynir
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Sıvı yağ
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamuru yoğuralım. Kaba unu koyalım. Sirke ,yumurtayı, tuzu ekleyelim. Ilık su ile yoğuralım kulak göğsü kıvamında hamur yoğuralım 1 saat dinlendirelim.
- İçi için ıspanakları yıkayalım doğrayalım suyu süzülmeye bırakalım.
- Tavada sıvı yağ da soğanı kavuralım.
- Üzerine ıspanakları ekleyelim suyunu çekene kadar pişirelim.
- Soğuyunca üzerine peyniri tuzu karabiberi pulbiber ekleyelim.
- Hamuru 4 eşit kesime bölelim.
- 3er 3er ayıralım ve açalım.
- Ortalarına yağ sürerek 3 kat açalım.
- Açtıktan sonra 2 ye keselim ve iç harcını koyalım yuvarlayalım.
- Evvelce yağladığımız tepsiye yuvarlak formda dizelim.
- Evvelden ısıttığımız fırında 40 dakika 200 derecede pişirelim tabi her fırın değişik olabilir. Afiyet olsun.