Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması İkramlık Patatesli Börek

El Açması İkramlık Patatesli Börek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
el-acmasi-ikramlik-patatesli-borek.jpg

El Açması İkramlık Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
Arasına sürmek için;
  • Tereyağ ve sıvı yağ
İçi için;
  • 4 adet büyük boy patates
  • 2 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz

El Açması İkramlık Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İç yapılışı;  Patates haşlanır ve rendelenir.
  2. Bir tavaya yemeklik doğranmış soğanlar ve yağ konur.
  3. Soğanlar hafif öldükten sonra altı kapatılır.
  4. Biraz soğuduktan sonra rendelenen patates içine baharatlar ile beraber konur.İyice karıştırılır.
  5. Baharat ve tuzu siz damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz. İçimiz hazır.
  6. Hamur için; Öncelikle hamur arasına sürmek için tereyağ ve sıvı yağ karışımı hazırlanır.
  7. Bunun için 25 gram tereyağ eritilir ve üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
  8. Bir kaba elenmiş un ve tuz alınır.
  9. Yavaş yavaş su eklenerek yoğurulur.
  10. Ele yapışmayan hafif yumuşak bir hamur elde edilir.
  11. Üstü kapatılarak 15 dk kadar dinlendirilir.
  12. Dinlenen hamurlar mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır.
  13. İsteğe göre daha büyük de yapılabilir.
  14. Tüm bezeler tabak büyüklüğünde açılır.
  15. Açılan hamurların arasına tereyağ + sıvı yağ karışımı sürülerek üst üste dizilir ve bu şekilde yarım saat kadar bekletilir. Bekleyince rahat açılıyor.
  16. Bekledikten sonra hamurlar tek tek çekiştirilerek açılır.
  17. İnce bir hamur elde edilir. Bir ucuna iç harç konur ve sarılır.
  18. Tepsiye uzunlamasına şerit şerit dizilir.
  19. Tüm hamurlara aynı işlemi yaptıktan sonra üzerine sıvı yağ sürülür, istenilen boyuta göre dilimler kesilir ve fırına atılır.
  20. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Ben üzerine dereotu serptim güzel oldu. Afiyet olsun ????.
Görsellere önceden yaptığım kıymalı böreğin hamurunu fotoğrafını ekledim. O incelikte bir hamur elde edeceğiz.

Ben 35×25 cm dikdörtgen tepsi kullandım.

El Açması İkramlık Patatesli Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt