Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Gül Böreği

El Açması Gül Böreği
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
el-acmasi-gul-boregi.jpg

El Açması Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru İçin;
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
İç Harcı İçin;
  • 4 adet patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Hamurları Yağlamak İçin;
  • Sıvı yağ

El Açması Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamuru yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak 15 dakika dinlendiriyoruz.
  2. İç harcımızı hazırlıyoruz. Patatesi haşlayıp rendeliyoruz .
  3. Soğanı kavurup, salçasını ekliyoruz. Altını kapatıp rendelediğimiz patateslere ekliyoruz.
  4. Baharatlarını atıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Hamurumuzu 10 eşit parçaya bölüyoruz sonra her bezesini servis tabağı büyüklüğünde açıp üstüne sıvı yağ sürüp bir tabağa alıyoruz.
  6. Diğer hamurları da aynı şekilde açıp yağlayıp üst üste koyuyoruz. Bu şekilde yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  7. Dinlenen hamurlarımızın en üstünden bir tanesini alıp tezgaha koyuyoruz. Yanlardan elimizle çekerek genişletiyoruz .
  8. Yanlardan içe doğru azıcık katlayıp harcımızı koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  9. Bir ucundan kıvırıyoruz, gül şeklini veriyoruz.
  10. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alıyoruz sonra hepsi bitince  170 derecede alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
El Açması Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,765Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt