Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Dilber Dudağı

El Açması Dilber Dudağı
0
52

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
el-acmasi-dilber-dudagi.jpg

El Açması Dilber Dudağı Tanımı İçin Materyaller


Hamuru İçin
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
Açmak İçin
  • Buğday nişastası gerektiği kadar
İç Materyal İçin
  • 250 gram ceviz içi (Robottan geçirilmiş)
Üstü İçin
  • 250 gram tereyağı
Şerbeti İçin
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su

El Açması Dilber Dudağı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurtayı geniş bir kaba kırıp çırpalım, sıvı malzemeleride ek edip karıştıralım.
  2. Denetimli olarak unu ek edip yumuşak pamuk üzere hamur elde edelim.
  3. Hamuru rulo olarak yuvarlayıp 12 beze yapalım.
  4. Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım nişastalayarak.
  5. On iki açılan bezelere nişasta serperek üst üste koyup 12 sini birden yufka büyüklüğünde açıp su bardağıyla fotoğraftaki üzere kalıp çıkaralım.
  6. Hazırladığımız ceviz içinden şu bardağıyla kestiğimiz hamurun yarısına iç harçtan her birine kaşıkla koyup kapatalım.
  7. Yağlanmış tepsiye dizelim tatlımız pişerken açılmaması için kapattığımız kısmın biraz üzerine yani uçlarına gelecek formda yerleştirelimki pişerken açılmasın.
  8. Eritilmiş ilinmiş tereyağından üzerlerine fırçayla sürüp kalan tereyağınıda üzerlerine gezdirelim.
  9. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar denetimli pişirelim.
  10. Fırındaki tatlımızın hamuru kızarırkende tencereye 3, 5 şu bardağı şeker, 4 şu bardağı şu katip kaynatalım.
  11. Fırından çıkardığımız tepsinin birinci sıcaklığı çıksın.
  12. Şerbette hamurda sıcak olup şerbeti dökülmelidir. Dökerken hamurla şerbet buluştuğunda çoş sesi çıkarmalıdır.
  13. Tatlımız şerbetini çeksin servise hazırdır çıtır, çıtır, hafif tatlı denemenizi tavsiye ederim. Yapanlara afiyet olsun.
  14. Not:  Şerbetin kıvamı kaynayarak göz, göz olunca kaşıkla alıp tencereye geri dökülür damlayan son damla şerbet ağır akarsa olmuş demektir.
  15. Hamur yumuşak açamam demeyin yumuşak daha kolay açılacaktır. Herkesin fırının ayarı farklı olduğu için pişirme müddeti farklı olduğu için denetimli pişirilmelidir. Tepsinin çapı 44. Bardak ölçüsü 200 ml.
 
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt