
El Açması Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo un
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Hamura aldığı kadar su (yumuşak hamur elde edin)
- 50 gram margarin
- 50 gram tereyağı
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu ,susam
- Peynir
El Açması Çörek Tanımı Yapılışı
- Hamur materyallerini hepsini karıştıralım yoğuralım.
- 1 saat dinlenmeye bırakalım.
- Sonra portakal büyüklüğünde bezeler yapalım .
- Tepsi uzunluğunda açıp tereyağı margarini eritip sürelim.
- Üstüne bir tane daha yufka açıp üstüne serelim ,onuda yağlayıp peynir serelim.
- Kalın şerit halinde keselim rulo yapıp şeritleri yandan yatsı halini verip tepsiye dizelim .
- Üstünü yumurta sıvı yağı çırpıp sürelim.
- Üstüne çörek otu susam serpip 190 derece fırında pişirelim afiyet olsun ????????????????