Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Çörek

El Açması Çörek
0
109

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
el-acmasi-corek.jpg

El Açması Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kilo un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Hamura aldığı kadar su (yumuşak hamur elde edin)
Ortasına ;
  • 50 gram margarin
  • 50 gram tereyağı
Üstüne ;
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu ,susam
İç harç için;
  • Peynir

El Açması Çörek Tanımı Yapılışı

  1. Hamur materyallerini hepsini karıştıralım yoğuralım.
  2. 1 saat dinlenmeye bırakalım.
  3. Sonra portakal büyüklüğünde bezeler yapalım .
  4. Tepsi uzunluğunda açıp tereyağı margarini eritip sürelim.
  5. Üstüne bir tane daha yufka açıp üstüne serelim ,onuda yağlayıp peynir serelim.
  6. Kalın şerit halinde keselim rulo yapıp şeritleri yandan yatsı halini verip tepsiye dizelim .
  7. Üstünü yumurta sıvı yağı çırpıp sürelim.
  8. Üstüne çörek otu susam serpip 190 derece fırında pişirelim afiyet olsun ????????????????
 
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt