iltasyazilim
FD Üye
El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*Alığı kadar un
Üzeri için
*Yumurta çörek otu ve susam
İç harç olarak patatesli için
*3 orta boy patates
*2 orta boy soğan 250 gr orta yağlı kıyma
*Tuz, karabiber
*Sıvı yağ
El Açması Börek Tarifi Yapılışı
1
*Harcımız için önce*sırasıyla kıyma, soğan, rendelenmiş suyu sıkılmış çiğ patatesleri kavurup tuz, karabiberle lezzetlendirip harc olarak seriyoruz
*Sonra ılık süt ve oda ısısında yoğurdu kabımıza koyuyoruz
*İçine tuz ve şekerimizi de koyduktan sonra elimizle bir karıştırıyoruz
*Ardından unumuzu koyuyoruz unumuzu koyduktan sonra üzerine toz mayayı döküp şöyle yüzeysel onun üstünden bir harmanlıyoruz
*Sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz
*Diğer tarafta fırın tepsimizi sıvı yağla yağlıyoruz
*Hamurumuzu iki eşit bezeye bölüp bezenin birini açabildiğimiz kadar açıyoruz Tahmini yarım cm kadar ve hamurun üzerine tepsimizi koyup bütün bir parça çıkarıyoruz
*Yağlanmış tepsiye hamuru yayıp üzerini zeytin yağı ile yağlıyoruz
*Daha sonra diğer parçaları koyup ara harcını seriyoruz
*daha sonra diğer bezeyi de aynı şekilde açıp tepsimizi n büyüklüğü kadar kesiyoruz
*Bütün olan yufkamızı en üst kata sermek için kenara alıyoruz
*Kenar parçaları serip yağlıyoruz
*üzerine bütün yufkayı serdikten sonra üzerine bir adet çırpılmış yumurta sürüp susam ve çörek otu serpip dilimliyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz
*Mayalandıktan sonra 200 derecede 30 dakika pişiriyoruz
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı süt
*1 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kuru maya
*Alığı kadar un
Üzeri için
*Yumurta çörek otu ve susam
İç harç olarak patatesli için
*3 orta boy patates
*2 orta boy soğan 250 gr orta yağlı kıyma
*Tuz, karabiber
*Sıvı yağ
El Açması Börek Tarifi Yapılışı
1
*Harcımız için önce*sırasıyla kıyma, soğan, rendelenmiş suyu sıkılmış çiğ patatesleri kavurup tuz, karabiberle lezzetlendirip harc olarak seriyoruz
*Sonra ılık süt ve oda ısısında yoğurdu kabımıza koyuyoruz
*İçine tuz ve şekerimizi de koyduktan sonra elimizle bir karıştırıyoruz
*Ardından unumuzu koyuyoruz unumuzu koyduktan sonra üzerine toz mayayı döküp şöyle yüzeysel onun üstünden bir harmanlıyoruz
*Sonra kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz
*Diğer tarafta fırın tepsimizi sıvı yağla yağlıyoruz
*Hamurumuzu iki eşit bezeye bölüp bezenin birini açabildiğimiz kadar açıyoruz Tahmini yarım cm kadar ve hamurun üzerine tepsimizi koyup bütün bir parça çıkarıyoruz
*Yağlanmış tepsiye hamuru yayıp üzerini zeytin yağı ile yağlıyoruz
*Daha sonra diğer parçaları koyup ara harcını seriyoruz
*daha sonra diğer bezeyi de aynı şekilde açıp tepsimizi n büyüklüğü kadar kesiyoruz
*Bütün olan yufkamızı en üst kata sermek için kenara alıyoruz
*Kenar parçaları serip yağlıyoruz
*üzerine bütün yufkayı serdikten sonra üzerine bir adet çırpılmış yumurta sürüp susam ve çörek otu serpip dilimliyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz
*Mayalandıktan sonra 200 derecede 30 dakika pişiriyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.