El Açması Börek (Üzerine Su Dökülen) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Nişasta
- Peynir
- Maydanoz
- 1 su bardağı sıvı yağ (iki parmak eksik)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
El Açması Börek (Üzerine Su Dökülen) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Gereçler karıştırılarak özlü bir hamur yoğurulur.
- Hamur kulak göğsü kıvamında olacak. 15 dakika dinlendirilir.
- Hamur ikiye bölünür. Her hamur 10 eşit modüle ayrılır.
- Toplamda 20 beze olacak. Her beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılarak üzerine yeteri kadar nişasta serpilir.
- 10’lu beze tepsi büyüklüğünde açılarak yağlanmış tepsiye yerleştirilir ve peyniri konulur.
- Kalan bezelerde tıpkı halde açılarak börek tamamlanır.
- İstediğiniz halde dilimlenir.
- Üzerine sıvı yağı ve tereyağı ek edilir. 190 derecede pişmeye bırakılır.
- Hafif pembeleştikten sonra fırından çıkartılarak üzerine su ve süt karışımı dökülür nar üzere oluncaya kadar kızartılır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.