Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

El Açması Börek (Oklava Kullanmadan)

El Açması Börek (Oklava Kullanmadan)
0
120

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

El Açması Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz (Silme)
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 yumurta sarısı (Üzerine sürmek için )
Hamurun ortasına sürmek için;
  • 100 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
  • Peynir çökelek

El Açması Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle su, tuz ve mayayı karıştırıp mayayı etkinleştirelim (Maya kullanılmadan da yapılan bir börek ben yumuşak olması için maya tercih ettim)
  2. Daha sonra unu denetimli formda ekleyelim yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Sonra hamurumuz streçleyip, 20 dakika dinlendirelim.
  3. Daha sonra iç harcımızı hazırlayalım ben beyaz peynir ve çökelek tercih ettim dilerseniz patates ıspanak vb. materyallerle yapabilirsiniz.
  4. Dinlenen hamurumuzu 10 eşit kesime bölüp tatlı tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına tereyağı ve sıvı yağ karışımından sürüp üst üste dizelim üzerini kapatıp 15-20 dakika dinlendirelim.
  5. Daha sonra hamurumuzu açacağımız yeri yağlayıp yanlardan uzatıp çekerek açalım, hamur yağlı olduğu için açılması kolay olacaktır bu formda istediğiniz ölçüde açıp ortasına materyalleri koyup rulo biçiminde sarıp tepsimize dizelim.
  6. Aynı süreci başka bezeler içinde tekrarlayıp, böreğimizi pişmesi için 180 derece evvelden işittiğimiz fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim daha sonra servis edelim.
El Açması Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pratik El Açması Mayalı Peynirli Börek (Oklava Kullanmadan) Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı su1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı maya6 su bardağı un denetimli ekleyin1 su bardağı sıvı yağ100 gram eritilmiş margarin Üzerine; Yumurta sarısı İçi için; 500 gram beyaz peynir ben...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Oklava Merdane Kullanmadan El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 6 su bardağı un2.5 su bardağı ılık su2 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için: Ben kıymalı yaptım siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.(Ispanaklı,pırasalı,peynirli veya patatesli)250 gram kıyma3 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo ıspanak500 gram çökelekTuzKekikPul biberAz da biber salçası Hamuru için 2 kase unTuzKuru maya Üstüne sürülecek 1 adet yumurta2 yemek kaşığı yoğurt El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Pazılı Peynirli El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 kase beyaz ezine peynirYarım çay kaşığı tuzYarım kilo pazıBir ölçü kırmızı pul biber Arasına sürmek için; Zeytinyağı Hamurun gereçleri; 4 su bardağı un1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzAlabildiğine su Pazılı Peynirli El Açması Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
154
El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler 2 yumurta1 su bardağından biraz az su1 su bardağından biraz az sütYarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı sirkeTuzUn İç harcı için; 1 su bardağı şeker3 dilim balkabağı Dilerseniz öbür harç yapabilirsiniz Hamur ortasına; 150 gram erimiş margarin yada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt