El Açımı Kolay Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
- Göz kararı nişasta
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 3 adet patates
- 2 adet soğan
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- Göz kararı tuz
- Yarım şişe maden suyu
- 2 adet yumurta sarısı
El Açımı Kolay Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurma kabımıza yumurta su sıvı yağ, sirke, kabartma tozu, tuz hepsini attıktan sonra unu yavaş yavaş ilave edelim. Un kalitesine göre değişiyor ben eriş un kullandım bu ölçüde.
- Güzelce yoğrulan hamuru beze yapıp, üzeri kapalı bir saat dinlendirelim.
- Bu arada içini hazırlayalım, patatesleri soyup doğrayalım ve güzelce haşlayalım, bir tavaya kup doğradığımız soğanı ve yağı alıp kavuralım. Salçayı ilave edip güzelce kavuralım.
- Patatesi güzelce ezelim ve ilave edelim baharatları ilave edip güzelce kavuralım ve soğuması için kenara alalım hamuru nişasta dökülmüş tahtada incecik açalım.
- Tek kenarına yağdan sürüp hamuru ikiye kutlayalım geniş olan kısmına malzeme koyalım ve saralım tepsiye dizelim.
- Tüm hamura aynı işlemi yapalım ve hamur bittiğinde istenilen boyutta kesip üzerine kaşıkla soda dökelim ve yumurta sürelim.
- Daha sonra 190 derece kontrollü pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.