iltasyazilim
FD Üye
Ekşime Köy Tarhanası Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo nohut
*1 kilo yoğurt
*1 kilo domates
*1 kilo kırmızı biber
*6 tane yeşil biber
*1 kilo soğan
*2 baş sarımsak
*1 demet nane
*1 demet maydanoz
*3 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı pulbiber
*5 kilo un
Ekşime Köy Tarhanası Tarifi Yapılışı Nohut akşamdan ıslatılır Ertesi gün az su katılarak nohut haşlanır ve diğer malzemeler domates, biberler ,soğan, sarımsak da az su ile haşlanarak robotta çekilir Nohutta çekilerek bunlar hamur yoğuracağımız kaba boşaltılır Maydanoz nane de robottan geçirilir eklenir Yoğurt ,pulbiber, tuz da katılarak birgüzel karıştırılır Unu da katarak hamurumuzu yoğuruyoruz Eğer un az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz Poğaça hamuru gibi bir hamur olacak Üzerini bir örtü ile kapatarak güneşe koyup 4 gün bekletiyoruz Bu arada günde iki defa sabah akşam olmak üzere yoğuralım 4 günün sonunda bir örtünün üzerine büyük bezeler alarak aralıklı koyalım Yine üzerini kapatalım ki güneşden çorbamızın rengi gitmesin Biraz çekince ertesi gün alt üst edelim iyice kurumadan parçalara ayıralım Resimlerdeki gibi gelip gidip parçalıyoruz yani Biraz daha çekince ben robotta çektim makarna süzgecinden de geçirdim ve örtünün üzerine serdim Yine üzerine örtü kapattım ki rengi gitmesin diye bir kaç günde kurudu ve en sonunda çorbamız hazır biraz zahmetli ama uğraşmaya değer çünkü çok lezzetli bir çorba oluyor deneyenlere kolay gelsin
Afiyet olsun
*Yarım kilo nohut
*1 kilo yoğurt
*1 kilo domates
*1 kilo kırmızı biber
*6 tane yeşil biber
*1 kilo soğan
*2 baş sarımsak
*1 demet nane
*1 demet maydanoz
*3 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı pulbiber
*5 kilo un
Ekşime Köy Tarhanası Tarifi Yapılışı Nohut akşamdan ıslatılır Ertesi gün az su katılarak nohut haşlanır ve diğer malzemeler domates, biberler ,soğan, sarımsak da az su ile haşlanarak robotta çekilir Nohutta çekilerek bunlar hamur yoğuracağımız kaba boşaltılır Maydanoz nane de robottan geçirilir eklenir Yoğurt ,pulbiber, tuz da katılarak birgüzel karıştırılır Unu da katarak hamurumuzu yoğuruyoruz Eğer un az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz Poğaça hamuru gibi bir hamur olacak Üzerini bir örtü ile kapatarak güneşe koyup 4 gün bekletiyoruz Bu arada günde iki defa sabah akşam olmak üzere yoğuralım 4 günün sonunda bir örtünün üzerine büyük bezeler alarak aralıklı koyalım Yine üzerini kapatalım ki güneşden çorbamızın rengi gitmesin Biraz çekince ertesi gün alt üst edelim iyice kurumadan parçalara ayıralım Resimlerdeki gibi gelip gidip parçalıyoruz yani Biraz daha çekince ben robotta çektim makarna süzgecinden de geçirdim ve örtünün üzerine serdim Yine üzerine örtü kapattım ki rengi gitmesin diye bir kaç günde kurudu ve en sonunda çorbamız hazır biraz zahmetli ama uğraşmaya değer çünkü çok lezzetli bir çorba oluyor deneyenlere kolay gelsin
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.