Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte

Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
eksili-terbiyeli-sulu-kofte.jpg

Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 2 tatlı kaşığı ince bulgur
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Köfteleri bulamak için:
  • 2-3 yemek kalığı un
Diğer malzemeler için:
  • 1 adet patates
  • 1-2 adet havuç
  • Yarım küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 5-5.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Terbiyesi için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3-4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım limon suyu

Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle pirinci yıkayıp suda 15 dk bekletin ve süzün.
  2. Köftesi için tüm malzemeleri kaba koyarak iyice yoğurun 10 dk boyunca yoğurun bu çok önemli az yoğurursanız köfteler dağılır.
  3. Yuvarlayarak şekil verin tepsiye önce un koyun köfteleri içine atın unu bulayın iyice sallayın.
  4. Tencereye sıvı yağ koyun doğranmış havuçları ekleyip 2 dk kavurun.
  5. Ardından doğranmış patatesleri de koyun 2 dk daha kavurun.
  6. Üzerine sıcak su koyun kaynamaya başlayınca köfteleri tane tane yavaşça koyup arada karıştırarak koyun yapışmasın ve fazla da karıştırmayın dağılmasın.
  7. Ocağın altını kısıp ağır ağır pişirin.
  8. Köfteler ve sebzeler pişince terbiyesini hazırlayın iyice çırpın.
  9. Üzerine 2 kepçe suyunu ekleyin tekrar çırpın ve yavaşça tencereye dökün yavaşça karıştırın.
  10. Bir taşım kaynadıktan sonra tuz koyun isteğe bağlı az karabiber de koyabilirsiniz ben koymadım.
  11. Yemek pişince 15-20 dk dinlenmeye bırakın sonra servis edin afiyet olsun????????.
Ekşili Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt