Ekşili Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- 3 yemek kaşığı un (Köfteleri unlamak için)
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Ekşili Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı bir kaba alalım üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyip, başka tüm materyalleri içine ekleyip yoğuralım.
- Geniş bir tabağa yahut tepsiye unu sepeleyip köfteleri yuvarlayıp un olan tepsinin içine atıp köftelerin unlayalım.
- Bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Ocağa tencereyi alıp yağı ekleyip salçayı kavuralım ve sıcak suyu içine ek edelim.
- Köftelerin fazla ununu elimizle silkeleyip suyun içine atalım.
- Daha sonra küp doğranmış patatesleri ek edip pişmeye bırakalım.
- Pişmeye yakın yarım limon suyunu ekleyip altını kapatalım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.